Bedrijfscoaching


Bedrijfscoaching is een aanpak waarbij het welzijn en functioneren van werknemers centraal staat. Hierbij wordt aandacht besteed aan onderwerpen zoals burn-out en stresspreventie, verzuimbegeleiding en professionele ondersteuning. Dit is van groot belang om een positieve en productieve werkomgeving te behouden of te creëren.

 

Een van de opties is om de coaching op locatie te doen. Hierbij wordt geholpen bij het uitspreken van problemen en het aanpakken ervan. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het voeren van gesprekken over moeilijkheden, het voorkomen en aanpakken van werkstress en het geven van inzicht in de talenten, valkuilen en sterkte punten van individuen en teams.
Veelal worden er ook helpende oefening gedaan die het welzijn van de medewerk(st)er bevorderen. Denk hierbij aan systemische opstellingen of oefeningen vanuit de NLP methodiek.  

 

Bedrijfscoaching biedt een mogelijkheid om vanuit een metapositie te kijken naar de organisatie, waardoor moeilijkheden, kansen en mogelijkheden inzichtelijk worden gemaakt. Hierdoor kan er gericht geholpen worden aan een positieve verandering. Dit kan zowel op individueel niveau als op teamniveau gebeuren.

 

In samenvatting, bedrijfscoaching richt zich op het welzijn en functioneren van werknemers, met als doel een positieve en productieve werkomgeving te behouden of te creëren. Dit wordt gedaan door middel van inzicht te geven in moeilijkheden, kansen en mogelijkheden en gerichte begeleiding te bieden. Hierbij worden verschillende facetten aangepakt, waaronder de relatie tussen werknemer en werkgever en het voorkomen en aanpakken van stress en burn-out.