Welke methodieken gebruikt Roaric?

NLP

NLP richt zich op de verbanden tussen hoe we denken, voelen en handelen. Het helpt mensen om inzicht te krijgen in hun eigen gedachten- en gedragspatronen en biedt hen vervolgens de tools om deze te veranderen wanneer nodig. 


In basis is het een communicatietraining die onbewuste processen bewust maakt zodat we ermee kunnen werken en verbeteren. Hierdoor kunnen mensen zich beter concentreren, worden ze zelfverzekerder en krijgen meer in controle zijn over hun emoties en gedrag.

Systemisch Werken

Familieopstellingen is een specifiek onderdeel van Systemisch Werken en richt zich op gezinsrelaties. Het werkt doormiddel van het plaatsen van representatieve figuren of objecten die symboliseren de leden van een gezin of systeem. 


De opstelling toont dan de verhoudingen en interacties tussen de leden, evenals eventuele blokkades of uitdagingen die aanwezig zijn.

Door deze visuele representatie van het systeem krijgen de deelnemers een dieper inzicht in de complexe verhoudingen en dynamieken die binnen een systeem plaatsvinden. Hierdoor kunnen ze beter begrijpen hoe ze beïnvloed worden door het systeem en hoe ze hun relaties en communicatie kunnen verbeteren.

Transactionele Analyse 

TA is een psychotherapeutische benadering die zich richt op het verbeteren van interpersoonlijke relaties en communicatie. Het is een effectieve methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling en wordt vaak gebruikt in coaching en counseling.

TA gaat uit van het idee dat elke interactie tussen mensen een "transactie" is. Dit betekent dat er altijd twee perspectieven zijn: de manier waarop iemand zichzelf presenteert en de manier waarop iemand wordt waargenomen door anderen. TA richt zich op het verbeteren van deze interacties door bewustwording te creëren over deze perspectieven en hoe ze elkaar beïnvloeden.

IEMT 

Integral Eye Movement Therapy is een therapeutische benadering die gericht is op het aanpakken van aandoeningen zoals PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) en depressie. Het is een relatief nieuwe therapiemethode die elementen van oogbewegingen, NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) en andere therapeutische methoden combineert. Het heeft een ander protocol dan EMDR, maar heeft ook overeenkomsten. 
De werking van IEMT is wetenschappelijk aangetoond en wordt mede daardoor steeds vaker ingezet bij het behandelen van trauma's.